Γάμος μετά θάνατον για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στην επίθεση στo Παρίσι

Γάμος μετά θάνατον για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στην επίθεση στo Παρίσι

Ο Φρανσουά Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό παρέστησαν την Τρίτη το βράδυ στο Παρίσι στον μετά θάνατον γάμο του αστυνομικού Ξαβιέ Ζιζελέ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τζιχαντιστική επίθεση στα Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας και η δήμαρχος του Παρισιού ήταν παρόντες στην τελετή που ένωσε μετά θάνατον τον Ξαβιέ Ζιζελέ, τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στις 20 Απριλίου στα Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του, τον Ετιέν Καρντίλ.

Ο γάμος τελέσθηκε την Τρίτη το βράδυ στο δημαρχείο του 15ου διαμερίσματος του Παρισιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien. Οι δύο άνδρες ήταν ήδη ενωμένοι με το σύμφωνο πολιτικής ένωσης.

Ο γάμος μετά θάνατον επιτρέπεται όταν υπάρχουν «σοβαροί λόγοι» και υπάρχει «ρητή γαμήλια βούληση» από το αποβιώσαν πρόσωπο. Την τέλεση του γάμου επιτρέπει με διάταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 25 Απριλίου, στη διάρκεια του εθνικού φόρου τιμής στον Ξαβιέ Ζιζελέ, ο Ετιέν Καρντίλ είχε εκφράσει τον «μεγάλο πόνο» του μετά τον θάνατο του συντρόφου του και είχε πει πως υποφέρει «χωρίς μίσος».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Σύνοδο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας ο ΠτΔ - Το πρόγραμμα και οι επαφές

Στην Σύνοδο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας ο ΠτΔ - Το πρόγραμμα και οι επαφές

Στην Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στην Αρμενία θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος αναχωρεί σήμερα για το Γερεβάν.