ΚΟΣΜΟΣ

Αδιανόητο: Καταδίκασαν σε θάνατο 19χρονη επειδή την βίασε ο ξάδελφός της

Αδιανόητο: Καταδίκασαν σε θάνατο 19χρονη επειδή την βίασε ο ξάδελφός της

Φρίκη προκαλεί η είδηση που έρχεται από το Πακιστάν και σύμφωνα με την οποία, τοπικό δικαστήριο σε απομονωμένη περιοχή στην επαρχία Πουντζάμπ, καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού μια 19χρονη παντρεμένη γυναίκα επειδή... την βίασε ο εξάδελφός της!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, σύμφωνα με την εφημερίδα Hindustan Times, η κοπέλα κατηγορήθηκε για μοιχεία, όταν προσέφυγε στο τοπικό δικαστήριο, στο οποίο μέλος ήταν και ο πατέρας του βιαστή της. Αν και ο εξάδελφος της 19χρονης την επισκέφθηκε στο σπίτι της την ώρα που κοιμόταν και την βίασε με την απειλή όπλου, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για μοιχεία και την κατηγόρησε ότι εκείνη αποπλάνησε τον δράστη.

Η νεαρή γυναίκα μαζί με τον πατέρα της κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό. Για όλα τα μέλη του τοπικού δικαστηρίου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης ενώ η κοπέλα φιλοξενείται σε καταφύγιο μακριά από το χωριό της.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για το βιαστή της 19χρονης, στον οποίο το τοπικό δικαστήριο δεν απάγγειλε καμία κατηγορία. Στο Πακιστάν είναι συνηθισμένα τα «εγκλήματα τιμής» από μέλη της οικογένειας, όταν θεωρούν ότι μια γυναίκα διέπραξε μοιχεία με στόχο «να αποκατασταθεί η τιμή της οικογένειας».

 

Aπό Πρώτο ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top