Αίγυπτος: Συνεχίζονται οι βομβδαρδισμοί μετά τη σφαγή Χριστιανών από Ισλαμιστές

Αίγυπτος: Συνεχίζονται οι βομβδαρδισμοί μετά τη σφαγή Χριστιανών από Ισλαμιστές

Η Αίγυπτος κατέστησε σαφές τη Δευτέρα 29/5 ότι θα φέρει σε πέρας το σχέδιο της για αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη γειτονική Λιβύη στους οποίους αποδίδει την ευθύνη για τη θανατηφόρα επίθεση σε ενέδρα Αιγυπτίων Χριστιανών την περασμένη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι του λιβυκού στρατού είπαν ότι αιγυπτιακά μαχητικά αεροπλάνα επιτέθηκαν στη λιβυκή πόλη Ντέρνα τη Δευτέρα, συνεχίζοντας τις επιθέσεις που ξεκίνησαν λίγες ώρες αφότου οπλισμένοι μασκοφόροι επιβιβάστηκαν σε οχήματα και οδήγησαν δεκάδες άτομα σε μοναστήρι στην νότια αιγυπτιακή περιφέρεια Μίνια την Παρασκευή, σκοτώνοντας 29 άτομα.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, συνταγματάρχης Τάμερ αλ Ρέφαεϊ, είπε ότι όποιος σχεδιάζει τρομοκρατική βία εναντίον της Αιγύπτου δεν βρίσκεται εκτός εμβέλειας του στρατού. "Όποιος χρηματοδοτεί την τρομοκρατία θα τιμωρηθεί, όπου και αν βρίσκεται", δήλωσε στην κρατική εφημερίδα Αχράμ, "δεν έχουμε ανακοινώσει τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των εκπαιδευτικών κέντρων τρομοκρατών".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ομαδικό call από το Προεδρικό: Λακκότρυπης και Χαραλάμπους σε συνομιλία με μαϊμού επενδυτή - Κατάθεση έδωσε και ο Χρυσοχόος

Ομαδικό call από το Προεδρικό: Λακκότρυπης και Χαραλάμπους σε συνομιλία με μαϊμού επενδυτή - Κατάθεση έδωσε και ο Χρυσοχόος

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκότρυπης συμμετείχε σε κοινή βιντεοκλήση μέσω Zoom με τον πρώην διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, και έναν δήθεν Ρουμάνο επενδυτή, ο οποίος φέρεται να μην είναι υπαρκτό πρόσωπο.