Υπάρχει επιστημονικός λόγος που το τσιγάρο πάει με το ποτό! Τι έδειξε έρευνα

Υπάρχει επιστημονικός λόγος που το τσιγάρο πάει με το ποτό! Τι έδειξε έρευνα

Η επιστήμη φαίνεται να λύνει άλλο ένα ανεξήγητο μυστήριο του κόσμου μας, γιατί το ποτό πάει τόσο με το τσιγάρο δηλαδή, όπως ορκίζονται τουλάχιστον οι καπνιστές.

Μια έρευνα υποδεικνύει λοιπόν πως οι καπνιστές φουμάρουν όταν πίνουν για να καταπολεμήσουν ουσιαστικά τα αρνητικά συμπτώματα που επιφέρει η κατανάλωση αλκοόλ, παρενέργειες δηλαδή όπως η υπνηλία ή το «κεφάλι».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ως υποκείμενα νεαρούς άντρες 18-25 ετών με έφεση στο αλκοόλ και τη μαριχουάνα και βρήκαν πως το τσιγάρο κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης αλκοόλ λειτουργούσε ως διεγερτικό. Ευρήματα που δεν βρέθηκαν όταν το τσιγάρο συνδυαζόταν με χρήση μαριχουάνας.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι καπνιστές θεωρούν πως προσλαμβάνουν μεγαλύτερη απόλαυση, συνδυάζοντας αλκοόλ με τσιγάρο.

Τώρα ξέρετε…

 

Από NewsBeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE