Άτυπη Σύνοδος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Όλα έτοιμα – Οι περιφερειακοί εταίροι που θα παρευρεθούν
Η άτυπη σύνοδος των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Απριλίου 2026, με τη συμμετοχή των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κληθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να σχολιάσει την απόφαση βρετανικού εφετείου, που ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τον Βρετανό Υπουργό Εσωτερικών να επανεξετάσει την υπόθεση, ο κ. Μουίζνιεκς είπε ότι η απόφαση «ενισχύει τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο ΟΗΕ και εγώ προσωπικά, ότι οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα έπρεπε να φροντίσουν για την μετεγκατάσταση των προσφύγων που ζουν στις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων, στην Κύπρο».
«Ελπίζω ότι η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα προχωρήσει σύντομα στη μετεγκατάσταση αυτών των προσφύγων, βάζοντας έτσι ένα τέλος στην κατάσταση που προκάλεσε περιττό ανθρώπινο πόνο για τόσο πολύ καιρό», κατέληξε ο Επίτροπος.
Απο ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




