Σε ποια πόλη λειτούργησε το πρώτο Κυπριακό Ταχυδρομείο και τι απεικόνιζαν τα πρώτα γραμματόσημα

Σε ποια πόλη λειτούργησε το πρώτο Κυπριακό Ταχυδρομείο και τι απεικόνιζαν τα πρώτα γραμματόσημα

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τις πρώτες «ταχυδρομικές» υπηρεσίες της Κύπρου συναντώνται κατά την περίοδο της περσικής κατάκτησης, γύρω στο 540-533 π.Χ.

Λόγω της τεράστιας έκτασης που κάλυπτε η περσική αυτοκρατορία, οι Πέρσες Βασιλιάδες χρησιμοποιούσαν αγγελιoφόρους οι οποίοι μετέφεραν τις πληροφορίες και τις διαταγές στις μακρινές επαρχίες. Για αυτό το σκοπό είχαν στήσει διάφορους ενδιάμεσους σταθμούς. 

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE