Κυπριακό: Οδεύουμε σε αδιέξοδο, blame game και εξαγγελία υποψηφιότητας Αναστασιάδη

Κυπριακό: Οδεύουμε σε αδιέξοδο, blame game και εξαγγελία υποψηφιότητας Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώσε το Εθνικό Συμβούλιο την Δευτέρα (22/5) αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσε στον Μουσταφά Ακιντζί για να προχωρήσει η διαδικασία ενώ το ίδιο βράδυ θα απευθυνθεί στον λαό μέσω διαγγέλματος.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο Νίκος Αναστασιάδης υπέβαλε πρόταση για νέα Γενεύη υπό την προϋπόθεση ότι θα συζητηθεί μόνο το θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων ώστε να διαφανούν οι προθέσεις της Τουρκίας κι αν υπάρξει συμφωνία τότε να προχωρήσουν οι συζητήσεις για εδαφικό και τα άλλα ανοικτά ζητήματα.

Οι ελπίδες να υπάρξουν θετικές εξελίξεις είναι μηδαμινές καθώς η Τουρκία και ο Μουσταφά Ακιντζί επιθυμούν να μεταβούν σε μια Γενεύη με ανοικτό πάρε – δώσε επί όλων των ζητημάτων.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες και ώρες εντάσσονται ξεκάθαρα στο επίπεδο της πολιτικής διαχείρισης του αδιεξόδου και του blame game (επίρριψης ευθυνών).

Στον σχεδιασμό αυτό, εντάσσεται και το διάγγελμα του Προέδρου το βράδυ της Δευτέρας 22/5, ο οποίος θα επιχειρήσει να πείσει τον λαό ότι κατέβαλε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει η διαδικασία.

Εάν επιβεβαιωθεί το εν λόγω σενάριο, όπως μας σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορεί ελεύθερα να μπει στον προεκλογικό αγώνα εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητα του μέσα στο καλοκαίρι.     

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Σαφές μήνυμα για τις προεδρικές εκλογές του 2028 έστειλε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE