Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Λεμεσού, Παύλος Μυλωνάς παραχώρησε συνέντευξη στο ThemaOnline, μιλώντας για την αποχώρηση του από την Συμμαχία Πολιτών, το σενάριο προσχώρησης του στο ΔΗΚΟ αλλά και για τα σχόλια περί εξαγοράς του από τον Νικόλα Παπαδόπουλο με φόντο τις Προεδρικές εκλογές του ‘18.
Συνέντευξη στον Τάσο Χριστοδούλου
-Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Παύλο Μυλωνά μετά την αποχώρηση του από την Συμμαχία Πολιτών;
Ανεξάρτητος βουλευτής στο κοινοβούλιο, κάνοντας την δουλειά μου όπως καλύτερα μπορώ εκπροσωπώντας τους πολίτες και τα συμφέροντα της δημοκρατίας. Παράλληλα όμως συνεχίζω μια πορεία συμπόρευσης και διαλόγου με αρκετούς φίλους, συναγωνιστές, ανένταχτους πολίτες οι οποίοι έχουν κοινούς προβληματισμούς για το εθνικό μας θέμα αλλά και για την κοινωνία μας.
-Θεωρείς ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή σου να κατέλθεις ως υποψήφιος βουλευτής με το συγκεκριμένο κόμμα;
Δεν είναι θέμα λάθους ή σωστού, ούτε μετανιώνω. Η Συμμαχία Πολιτών εξακολουθεί να παραμένει ένα κίνημα πολιτών με συγκεκριμένες σωστές προτάσεις.
-Αφού έχει σωστές προτάσεις τότε γιατί επέλεξες να αποχωρήσεις;
Ο απλός ο κόσμος είναι η ραχοκοκαλιά κομμάτων και κινημάτων. Όλος ο λαός μας, αριστεροί και δεξιοί αγαπούν την πατρίδα, έχουν όμως διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα ζητήματα. Το ζητούμενο είναι να βρούμε μια ξεκάθαρη κοινή πορεία. Μπροστά μας έχουμε την λανθασμένη πολιτική του ΔΗΣΑΚΕΛ στο Κυπριακό και πρέπει να την αλλάξουμε. Δεν μπορείς να ανέβεις στον 20ο όροφο αν δεν περάσεις πρώτα σκαλί – σκαλί όλους τους προηγούμενους ορόφους. Είναι κουραστικό σίγουρα, όμως πρέπει να το κάνουμε.
-Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν είχε την ίδια ρητορική απέναντι σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ;
Δεν θα ήταν σωστό και φρόνιμο εκ μέρους μου αυτή την περίοδο να κρίνω τον οποιοιδήποτε πολιτικό αρχηγό για συγκεκριμένους λόγους. Όταν μιλάμε για συμπόρευση όλων, δεν είναι δυνατόν να αποκλείουμε κάποιους. Χρειάζεται να παραμερίσουμε όλοι πολλές προσωπικές γνώμες και αντιλήψεις για να βρεθούμε στον ίδιο δρόμο. Διαφορετικά ο κάθε ένας μπορεί επικαλεστεί πάρα πολλά εμπόδια για αυτή την ενότητα.
-Πιστεύεις ότι έχουν γίνει ξεκάθαροι οι λόγοι αποχώρησης σου;
Ήμουν ξεκάθαρος και θέλω να το επαναλάβω. Δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι θέμα αντίληψης του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε τον στρατηγικό μας στόχο. Αν το πρώτο σκαλί είναι η συνένωση δυνάμεων για τις Προεδρικές εκλογές αυτό πρέπει να κάνουμε. Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει, για να έχουμε ελπίδες, όχι σιγουριά, αλλά τουλάχιστον ελπίδα ότι δεν θα παραμείνουμε στο ισόγειο.
Την Παρασκευή (19/5) στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την παραίτηση σου κάθισες πίσω από τα έδρανα του ΔΗΚΟ. Υπάρχει το ενδεχόμενο να προσχωρήσεις και στην κοινοβουλευτική του ομάδα;
Όσο αφορά την θέση μου αυτή καθορίστηκε σε συνεννόηση με την διεύθυνση της Βουλής. Είναι οι πέντε κενές θέσεις που βρίσκονται πίσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ. Τα υπόλοιπα περί προσχώρησης μου στο ΔΗΚΟ απλά βολεύουν κάποιους που θέλουν να πλήξουν, όχι εμένα είναι εύκολο, αλλά την προσπάθεια συμπόρευσης όσων επιθυμούμε στο μέτρο του δυνατού, αλλαγή σε αυτόν τον τόπο.
-Έχουν ακουστεί διάφορα σχόλια περί χρηματισμού και εξαγοράς σου από τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Πώς το σχολιάζεις;
Για να τελειώνουμε. Είμαι στη διάθεση του οποιοιδήποτε πολίτη, φτάνει να επικοινωνήσει μαζί μου απευθείας στη Βουλή και στο γραφείο μου να του δώσω οποιαδήποτε εξουσιοδότηση για τον τραπεζικό μου λογαριασμό, τα περιουσιακά μου στοιχεία, τα χρέη μου, το αυτοκίνητο μου, το διαμέρισμα που ενοικιάζω και οτιδήποτε άλλο θέλει να ελέγξει ακόμη και τους συγγενείς και τα παιδιά μου. Με ενδιαφέρει το θέμα διότι πολύ σωστά πρέπει να ξέρουμε όλοι σε αυτό τον τόπο ποιοι είμαστε. Είναι λοιπόν απαίτηση, όχι μόνο δική μου, αλλά και της κοινωνίας, να γνωρίζει ο κόσμος μετά από 24χρόνια εργασίας μου στον δημοσιογραφικό χώρο και ενός χρόνου στη βουλή τα περιουσιακά μου στοιχεία. Αντίστοιχα όμως πρέπει να γνωρίζει και για τους υπόλοιπους βουλευτές. Να δούμε για παράδειγμα ποιες και ποιοι έχουν μετοχές σε εταιρίες, ιδιωτικά γραφεία ή επιχειρήσεις. Σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται και πόσες φορές προκύπτει το ασυμβίβαστο στις επιτροπές που μετέχουν. Ποια είναι τα περιουσιακά τους στοιχεία και αν δικαιολογούνται από τα χρόνια εργασίας τους ή τις άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες τους. Όλα στο φως λοιπόν, για όλους, για μην κρύβονται κάποιοι, ούτε κι εγώ, μέσα στα λασπόνερα που το ίδιο το σύστημα και οι εγκάθετοι τους προκαλούν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις