Λαβρόφ: «Αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ»

Λαβρόφ: «Αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ»

Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, απαντούσε σε ερώτηση στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων που παραχώρησαν στον Τύπο με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, μετά από συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία.

Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της Μόσχας για τις τουρκικές απειλές στην ΑΟΖ απάντησε ότι «σε αυτή την περίπτωση όπως και σε κάθε παρόμοια περίπτωση υπάρχει ανάγκη για αυτοσυγκράτηση από την απειλή χρήσης βίας και από την ίδια την χρήση βίας».

Επανέλαβε εξάλλου τη στήριξη της Ρωσίας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Συμφωνιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου ανέφερε ότι ενημέρωσε το Ρώσο ομόλογό του σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και εξέφρασε την εκτίμηση της Λευκωσίας για την στάση αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Δεν θα εισέλθουμε σε καμία επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης "χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη.