Σχολιάζοντας την Τετάρτη δηλώσεις ότι ο επεδίωξε να εκδιωχθεί ο παυθείς υπαρχηγός από την Αστυνομία, παρέπεμψε αυτούς που έχουν αυτή την άποψη να ρωτήσουν τον ίδιο αναφορικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με τον πολιτικό του προϊστάμενο.
“Διατηρούσα άριστες σχέσεις με τον Υπαρχηγό και ουδέποτε είχα πρόθεση όπως αυτή που μου καταλογίζουν”, συνέχισε προσθέτοντας πως όταν “ο ίδιος για προσωπικούς του λόγους προτίθετο να υποβάλει παραίτηση, ήταν η δική μου παρέμβαση που τον έπεισε να μην το πράξει, για αυτό θεωρώ, άδικο και απαράδεκτο να γίνεται τέτοιος ισχυρισμός, όταν οι σχέσεις μας με τον υπαρχηγό ήταν καλά γνωστές”.
“Λυπούμαι πραγματικά για αυτού του είδους τις τοποθετήσεις για θέματα που αφορούν προσωπικές σχέσεις κάποιων ατόμων”, συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς εάν ήταν σε γνώση του η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για παύση του Υπαρχηγού, ο κ. Νικολάου είπε “δεν θέλω να σχολιάσω οτιδήποτε επί του συγκεκριμένου θέματος”.
Ο Υπουργός μετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, έχουμε σίγουρα μια άριστη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άριστη συνεργασία με την εκάστοτε ηγεσία της Αστυνομίας”.
Ερωτηθείς αν θέλει να αναφερθεί στους προσωπικούς λόγους για τους όποιους ήθελε να παραιτηθεί το τέως Υπαρχηγός, ο κ. Νικολάου απάντησε αρνητικά προσθέτοντας ότι “είναι εντελώς προσωπικά θέματα”.
Από ΚΥΠΕ