Η Κίνα ζήτησε από τους πολίτες της να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα

Η Κίνα ζήτησε από τους πολίτες της να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα

Εντονο προβληματισμό εγείρουν οι τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα.

Μάλιστα, το Πεκίνο φαίνεται να προχώρησε σε αυτή την οδηγία έτσι ώστε να προφυλάξει τους Κινέζους πολίτες από μία πιθανή σύγκρουση της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, την στιγμή μάλιστα που στόλος των Αμερικανών πλέει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα ασιατικά ΜΜΕ, η πρεσβεία της Κίνας έστειλε έγγραφο σε όσους πολίτες διαθέτουν κινεζική υπηκοότητα, ακόμη και διπλή, δηλαδή και Κορεατική, έτσι ώστε να επαναπατριστούν άμεσα.

Να σημειωθεί πως η αποστολή των επιστολών ξεκίνησε ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων της 85ης επετείου του Κορεατικού Στρατού.

Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά αποτελεί το γεγονός ότι η πρεσβεία της Κίνας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την οδηγία της. Δεν υπάρχει αναφορά σε επίσημη ιστοσελίδα, ενώ όσον αφορά την Κινεζική κυβέρνηση, εκπρόσωπός της δεν θέλησε να αναφερθεί στο θέμα με τα ασιατικά μέσα ενημέρωσης να εμμένουν τονίζοντας πως η είδηση είναι επιβεβαιωμένη.

 

Από iefimerida

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Υπόθεση «Σάντυ»: Κλείνει το ενδεχόμενο διορισμού ποινικών ανακριτών η Κυβέρνηση - Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Εκτός συζήτησης τίθεται πλέον το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση Σάντη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή στην ανακριτική διαδικασία, ενώ τα πορίσματα της Europol, αναμένονται άμεσα, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές για το θέμα, το FBI βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE