ΣΥΡΙΑ: Στη Γενεύη για επανέναρξη των συνομιλιών

ΣΥΡΙΑ: Στη Γενεύη για επανέναρξη των συνομιλιών

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, ανακοίνωσε την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στις 16 Μαϊου στη Γενεύη μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Με ανακοίνωσή του ο ντε Μιστούρα εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία που επιτεύχθη την περασμένη εβδομάδα στην Αστάνα, μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για τη δημιουργία "ζωνών αποκλιμάκωσης" στη Συρία θα εφαρμοστεί πλήρως "συνεπώς η επίτευξη μιας σημαντικής αποκλιμάκωσης της βίας θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού για τις πολιτικές εσωτερικές συνομιλίες στη Γενεύη".

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ Μουάλεμ δήλωσε ότι η Δαμασκός σκοπεύει να συμμορφωθεί με το ρωσικό σχέδιο για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης, μόνο αν οι αντάρτες επίσης τηρήσουν τη συμφωνία.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, ανεβάζοντας τη βαθμολογία σε A από A-, ενώ παράλληλα αναθεώρησε το outlook σε σταθερό (από θετικό).

BEST OF TOTHEMAONLINE