ΛΑΡΝΑΚΑ: Καταγγελία για αξιωματικό της Αστυνομίας – «Ρε αστυνομικούθκια, ξέρετε ποιός είμαι;»

ΛΑΡΝΑΚΑ: Καταγγελία για αξιωματικό της Αστυνομίας – «Ρε αστυνομικούθκια, ξέρετε ποιός είμαι;»

Αντικείμενο απειλών και γενικά ανάρμοστης συμπεριφοράς έγιναν αστυνομικοί από ανώτερό τους, μόνο και μόνο επειδή έκαναν με ευσυνειδησία το καθήκον τους... Κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια πολιτών.

Η πιο πάνω αναφορά είναι για πρωτοφανές επεισόδιο που -σύμφωνα με καταγγελία που διερευνάται - σημειώθηκε στην Λάρνακα την Κυριακή το βράδυ (30/04) και είχε ως αρνητικό πρωταγωνιστή ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Η τροχαία αρχηγείου διενεργούσε έλεγχο ταχύτητας σε κεντρικό δρόμο της συγκεκριμένης επαρχίας. Όταν έκαναν σήμα στον εν λόγω αξιωματικό της Αστυνομίας που οδηγούσε το όχημά του με ταχύτητα μεγαλύτερη του ορίου, αυτός αρχικά φέρεται να τους περιφρόνησε και εν συνεχεία έγινε... το σώσε.

Μόλις τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί τους μίλησε ιδιαίτερα υποτιμητικά. «Ρε αστυνομικούθκια, ξέρετε ποιός είμαι;» φέρεται να τους είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας τους υποτιμητικά και έχοντας υψωμένο τον τόνο της φωνής του. Τελικά απεχώρησε, κι αφού πρώτα έγινε εξώδικη καταγγελία του για παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο ThemaOnline από πολίτες που όπως υποστήριξαν έτυχε να βιώσουν τα πιο πάνω, ενώ καλά ενημερωμένη είναι και η ηγεσία της Αστυνομίας που ουδόλως αδιαφόρησε για τις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του σώματος Ανδρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν αναφορές σε σχέση με  το περιστατικό της Κυριακής και συμπλήρωσε ότι γίνονται οι δέουσες ενέργειες για διερεύνησή του.

«Ο Αρχηγός μόλις πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν ισχυρισμοί για ανάρμοστη συμπεριφορά αξιωματικού έδωσε άμεσα εντολή για έκθεση γεγονότων, προκειμένου να γίνει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης» σχολίασε ο κ. Αγγελίδης.

Και πρόσθεσε: «Και στην προκειμένη περίπτωση εφαρμόζεται η πολιτική της Αστυνομίας, περί μηδενικής ανοχής απ΄ όπου κι αν προέρχονται τα αδικήματα. Δεν κάνουμε διακρίσεις. Η αντιμετώπισή μας είναι η ίδια είτε έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις πολιτών, είτε έχουμε να κάνουμε με στελέχη της Αστυνομίας. Στην προκειμένη περίπτωση διεξάγεται έρευνα και αν προκύψουν ευθύνες, τότε αυτές θα αποδοθούν».

Φάνης Μακρίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Μπορεί η Λευκωσία να εκφράζει σε όλους τους τόνους τη βούλησή της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, ωστόσο ο παράγοντας Τουρκία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE