ΑΝΩΤΑΤΟ: Αντισυνταγματικοί οι Νόμοι της Βουλής για τις αποκρατικοποιήσεις και τα δικαστήρια

ΑΝΩΤΑΤΟ: Αντισυνταγματικοί οι Νόμοι της Βουλής για τις αποκρατικοποιήσεις και τα δικαστήρια

Αντισυνταγματικούς έκρινε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο τους Νόμους που ψήφισε η προηγούμενη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις αποκρατικοποιήσεις και τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, τόσο ο «Περί της Ρύθμισης Θεμάτων Αποκρατικοποίησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016» όσο και  ο «Περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016» αναπέμφθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αναφορά του στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Το  Δικαστήριο,  με ομόφωνες  γνωματεύσεις που εξέδωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίας της πλήρους Ολομέλειας του Σώματος,  απεφάνθη ότι οι συγκεκριμένοι Νόμοι καταστρατηγούν την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και άρα κρίνονται ως αντισυνταγματικοί.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE