Επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας ΕΕ και ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές

Επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας ΕΕ και ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές

Την ολοκλήρωση του τεχνικού τμήματος της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement - SLA) ανακοίνωσαν και επισήμως την Τρίτη 2/5 οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν με το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τη δήλωση ο καθορισμός των πολιτικών που οφείλει πλέον να ακολουθήσει η Ελλάδα έχει συμφωνηθεί και ξεκινάνε πλέον οι επίσημες συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Οι ομάδες του προσωπικού της Κομισιόν, του ESM, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές σχετικά με ένα πακέτο πολιτικής για την υποστήριξη της ανάκαμψης στην Ελλάδα και οι οποίες  θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύναψη της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης σταθερότητας του ESM», αναφέρεται στη δήλωση των θεσμών. 

Προστίθεται ότι «οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν ταχέως αυτή τη δέσμη μέτρων πολιτικής».

«Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα από περαιτέρω συζητήσεις τις ερχόμενες εβδομάδες σχετικά με μια αξιόπιστη στρατηγική για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας», σημειώνεται.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

Με γρήγορους ρυθμούς επιχειρεί να δώσει το στίγμα της, η νέα μεταβατική Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, ανοίγοντας από νωρίς έναν κύκλο πολιτικών επαφών, που κάθε άλλο παρά τυχαίος μπορεί να θεωρηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE