Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Προσηλωμένη η Κυβέρνηση στον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής» - Ο Πρόεδρος της Ινδίας στηρίζει τις συνομιλίες για λύση

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Προσηλωμένη η Κυβέρνηση στον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής» - Ο Πρόεδρος της Ινδίας στηρίζει τις συνομιλίες για λύση

Η Ινδία είναι σταθερά προσηλωμένη στο να συνεχίσει να παράσχει αμέριστη στήριξη προς τις συνομιλίες για την Κύπρο με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης, τόνισε την Παρασκευή 28/4 ο Πρόεδρος της Ινδίας Pranab Mukherjee σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, μιλώντας στο δείπνο ο Πρόεδρος της Ινδίας αναφέρθηκε στις εξαιρετικές και μακρόχρονες σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι «η Ινδία πάντοτε στήριζε με συνέπεια την ανεξαρτησία, κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα και ενότητα της Κύπρου καθώς και την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού και θα συνεχίσει να στηρίζει».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος και ο ίδιος προσωπικά είναι ευγνώμονες προς την Κυβέρνηση και τον λαό της Ινδίας για την αμέριστη στήριξη στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και προς τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και επανένωση της χώρας και του λαού μέσω μιας συνολικής λύσης στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού δικαίου.

«Η Κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής μέσω μιας συνολικής λύσης στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας», είπε ο Πρόεδρος υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα των εγγυήσεων από τρίτες χώρες είναι αναχρονιστικό.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Ινδία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν αποτελεί μόνο επίδοση τιμής στις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών αλλά και ένδειξη βαθύτατου σεβασμού προς τη χώρα και τον λαό της.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Αρχίζει η τελευταία φάση της επίθεσης στη Γάζα, προαναγγέλλουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην επιχείρηση ανακατάληψης της Γάζας με την κωδική ονομασία «Άρματα του Γεδεών» ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το Ισραήλ δεν θα αποσυρθεί από περιοχές στις οποίες έχει εισέλθει στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του θύλακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE