ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα δεδομένα για την ποινή του Θωμά – Ίσως και λιγότερο από 20ετία....

Τα δεδομένα για την ποινή του Θωμά – Ίσως και λιγότερο από 20ετία....

Η ποινή που θα επιβληθεί στον Χρίστο Θωμά για την ανθρωποκτονία των αδερφιών Κωνσταντίνου και Παράσχου Ντορζή, καθώς και του Αιμίλιου Μιλτιάδους, είναι το μέγα θέμα συζήτησης σε ό,τι αφορά την όλη υπόθεση μετά την καταδίκη του πρώτου.

Ως γνωστόν, ο 31χρονος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία των τριών αυτών ατόμων και όχι για φόνο εκ προμελέτης.

Η ανθρωποκτονία στην Κύπρο επισύρει ποινή που φτάνει μέχρι και τα ισόβια δεσμά. Στην Κύπρο, ωστόσο, ουδέποτε επιβλήθηκε ποινή για ανθρωποκτονία που να υπερβαίνει τα 23 χρόνια.

Εδώ να σημειωθεί ότι κάθε έτος φυλάκισης εκτίεται σε εννέα μήνες στις Κεντρικές Φυλακές. Άρα, αν υποθέσουμε ότι στον Θωμά θα επιβληθεί φυλάκιση 23 ετών, τότε θα εκτίσει την ποινή του σε 18.75 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι πάντα υπάρχει (θεωρητικά) το ενδεχόμενο προεδρικής χάρης, αλλά και αίτημα στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως Κρατουμένων επ’ Αδεία.

Οι ποινές στις πλείστες περιπτώσεις είναι συντρέχουσες και ειδικά όταν αφορούν τα ίδια αδικήματα. Δεν γίνεται, δηλαδή, πρόσθεση των ποινών.

Στις 15 Μαΐου θα γίνουν οι τελικές αγορεύσεις. Θα ακολουθήσει νέο δικαστικό ραντεβού στο οποίο το δικαστήριο θα ανακοινώσει το ύψος της ποινής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στεφάνου στο Φεστιβάλ ΕΔΟΝ: Το ΑΚΕΛ της εξωστρέφειας μονόδρομος - «Εμείς μιλούμε με προτάσεις και αγώνες» - Βίντεο

Στεφάνου στο Φεστιβάλ ΕΔΟΝ: Το ΑΚΕΛ της εξωστρέφειας μονόδρομος - «Εμείς μιλούμε με προτάσεις και αγώνες» - Βίντεο

Το ΑΚΕΛ της εξωστρέφειας είναι μονόδρομος, είναι ένα ποτάμι που δεν έχει γυρισμό, είπε, σε χαιρετισμό του στο 36ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ, το οποίο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πύλη Αμμοχώστου, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top