Γ. Ομήρου: Η Κυβέρνηση να υιοθετήσει έμπρακτα μέτρα για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας

Γ. Ομήρου: Η Κυβέρνηση να υιοθετήσει έμπρακτα μέτρα για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας

Η Κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τις απλές δηλώσεις περί «όλων των ενδεδειγμένων ενεργειών αντίδρασης» σε ό,τι αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και να υιοθετήσει έμπρακτα και ορατά μέτρα.

Αυτό δήλωσε γραπτώς ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σημειώνοντας πως δεν είναι κατανοητή η σιωπή της Κυβέρνησης σε ότι αφορά τις παραστάσεις και τα διαβήματα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο προς διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς περιλαμβανομένης και της μελέτης προετοιμασίας προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας στη βάση απειλής διατάραξης της ειρήνης.

“Είναι ανάγκη η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις απλές δηλώσεις περί «όλων των ενδεδειγμένων ενεργειών αντίδρασης» υιοθετώντας έμπρακτα και ορατά μέτρα για αντιμετώπιση των πρωτοφανών επιδρομικών συμπεριφορών της Τουρκίας σε βάρος της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας”, αναφέρει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: Επιτάχυνση του έργου συζήτησαν Παπαναστασίου με Παπασταύρου

Ηλεκτρική διασύνδεση: Επιτάχυνση του έργου συζήτησαν Παπαναστασίου με Παπασταύρου

Να συνεχιστούν οι τεχνικές και θεσμικές συνεννοήσεις στο προσεχές διάστημα, με στόχο την άμεση προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την έναρξη των επόμενων φάσεων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, συμφώνησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, σε συνάντηση που είχαν, την Πέμπτη, στην Αθήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE