Η Κομισιόν ζητά από την Τουρκία να μειώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο

Η Κομισιόν ζητά από την Τουρκία να μειώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο

H Kομισιόν υποστηρίζει την ανάγκη τήρησης των διεθνών Συνθηκών, της Συνθήκης της Λωζάνης συγκεκριμένα και όλων των νομικών κειμένων που αφορούν το Αιγαίο, ενώ την ίδια ώρα υπογραμμίζει την ανάγκη η Τουρκία να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και να φροντίσει να μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ για το Αγαθονήσι, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ερωτηθείς σχετικά και με το θέμα της συζήτησης την Τετάρτη 27/4 για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέπεμψε στην αυριανή άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Μάλτα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.