O Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε στα πυρά ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την αναπομπή του ενωτικού στο Ανώτατο

O Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε στα πυρά ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την αναπομπή του ενωτικού στο Ανώτατο

Την θέση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε ως θεματοφύλακας του Συντάγματος αναφορικά με την μη υπογραφή του νόμου για το ενωτικό και την καταχώριση του στο Ανώτατο Δικαστήριο, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», τόνισε ότι ο Πρόεδρος δεν είχε άλλη επιλογή και ότι έδρασε μέσα στο θεσμικό του πλαίσιο από την στιγμή που υπήρχε υπόνοια από τον Γενικό Εισαγγελέα, για σύγκρουση εξουσιών στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ κάνουν λόγο για καθαρά πολιτική και όχι νομική απόφαση. Μάλιστα το ΑΚΕΛ επικρίνει τον Πρόεδρο για προεκλογικές επιλογές και σκοπιμότητες.

Τη θέση αυτή απορρίπτει το Προεδρικό με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο, να τονίζει ότι ο Πρόεδρος συμφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασης νόμου που καταργεί το ενωτικό όμως έπρεπε να προστατεύσει την συνταγματική τάξη ζητώντας επίσημη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ: Πέραν του 85% η συμμόρφωση στις συστάσεις GRECO

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ: Πέραν του 85% η συμμόρφωση στις συστάσεις GRECO

Σαφές μήνυμα ότι η Κύπρος προχωρά με σταθερά βήματα στην ενίσχυση της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τη σημερινή δημοσιοποίηση της Έκθεσης Συμμόρφωσης της Επιτροπής GRECO.

BEST OF TOTHEMAONLINE