ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πληροφορίες για παραίτηση Γιλντιρίμ -Ο Ερντογάν ετοιμάζει επιστροφή στο κόμμα του και ανασχηματισμό

Τουρκία: Πληροφορίες για παραίτηση Γιλντιρίμ -Ο Ερντογάν ετοιμάζει επιστροφή στο κόμμα του και ανασχηματισμό

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για την επιστροφή στο κόμμα του, το AKP, καθώς η έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης, μέσω του δημοψηφίσματος, του άνοιξε τον δρόμο για αυτό.

Η Cumhuriyet αναφέρει ότι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του στον Ερντογάν, μετά το δημοψήφισμα. «Το εμπόδιο που υπήρχε εξαφανίστηκε με τη συνταγματική αναθεώρηση, μπορείς να γίνεις αρχηγός όποτε θες», φέρεται να του είπε. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για έκτακτο συνέδριο του AKP, προκειμένου ο Ερντογάν να γίνει ξανά μέλος του κόμματος.

«Μόλις τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έως τα τέλη Απριλίου, ο Ερντογάν μπορεί να γίνει μέλος του κόμματος», δήλωσε ο Γιλντιρίμ στο Bloomberg, δίχως να αποκλείει τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, παρότι παλιότερα είχε δηλώσει ότι η εκλογή νέου προέδρου του AKP δεν θα γίνει πριν από το 2019. Υπενθυμίζεται ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση, θα καταργηθεί το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Ακόμη, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα συζητήσει τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου με τον Ερντογάν τους επόμενους μήνες. «Ανά διαστήματα, η είσοδος νέου αίματος στο υπουργικό συμβούλιο είναι μία αναγκαιότητα για τη δημοκρατία», είπε, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει με ονόματα για το ποιοι θα μπουν και θα φύγουν από την κυβέρνηση.

Τάχθηκε πάντως ενάντια στις πρόωρες εκλογές. «Δεν μας αρέσουν, γιατί προκαλούν αβεβαιότητα. Και δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή που να μας οδηγεί σε πρόωρες εκλογές», δήλωσε.

Από iefmierida

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top