Kάτι Πίρι: Ένα βήμα πιο κοντά στον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων η Τουρκία

Kάτι Πίρι: Ένα βήμα πιο κοντά στον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων η Τουρκία

Η Κάτι Πίρι σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης με ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Μετά την ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να θέσει την Τουρκία σε καθεστώς παρακολούθησης, η αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά", δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης προόδου της Τουρκίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ολλανδή, Ευρωβουλευτής Κάτι Πίρι (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες).

Νωρίτερα χθες και ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση είχε δηλώσει πως θα αναζητήσει την γνώμη και τη θέση των κρατών μελών σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με την Τουρκία κατά την άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών των 28 στη Μάλτα (Gymnich). Σήμερα ωστόσο η Κομισιόν απέφυγε να προκαταβάλει το αποτέλεσμα των σχετικών συζητήσεων.

O Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθύμισε μάλιστα ότι "ο μόνος ο οποίος εκφράζει τη θέση της Κομισιόν είναι ο Πρόεδρος Γιούνκερ" και παρέπεμψε στο περιεχόμενο πρόσφατων δηλώσεών του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ και ο ρόλος Αθήνας – Λευκωσίας

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ και ο ρόλος Αθήνας – Λευκωσίας

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνει πρόσκληση προς την Αθήνα και τη Λευκωσία, καλώντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να συμμετάσχουν στο πρώτο λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης», το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 19 Φεβρουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE