Τριμερής συνάντηση των Αρχών Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στη Ελευσίνα

Τριμερής συνάντηση των Αρχών Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στη Ελευσίνα

H πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τα θέματα πολιτικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος) στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Λουκάς Χατζημιχαήλ, Αναπληρωτής Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας της Κύπρου, ο Bezaler Traiber, επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Ισραήλ (ΝΕΜΑ) και ο κ. Γιάννης Καπάκης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ενώ συμμετείχαν και αντιπροσωπείες των τριών χωρών.

Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί συνέχεια των διμερών συμφωνιών που υπέγραψαν πρόσφατα οι τρεις χώρες μεταξύ τους για θέματα πολιτικής προστασίας και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας, όπως αυτή ορίσθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια των χθεσινών συνομιλιών όλες οι πλευρές συνέκλιναν ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και περαιτέρω εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν μεταξύ άλλων για τη δημιουργία μιας κοινής συντονιστικής επιτροπής (steering committee), η οποία θα συνεδριάζει ετησίως, για την κοινή συμμετοχή σε ασκήσεις, καθώς και για την κοινή εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων και προσωπικού, ενώ τέλος επεσήμαναν την ανάγκη προώθησης συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, για την ενίσχυση της έρευνας στο τομέα των εκτάκτων αναγκών.

Μετά το πέρας της συνάντησης έγινε παρουσίαση των δράσεων της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και επίδειξη από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE