Γ.Λιλλήκας: «Συνεχίζονται οι επικίνδυνες παλινδρομήσεις για νέα μοντέλα ΓΕΣΥ»

Γ.Λιλλήκας: «Συνεχίζονται οι επικίνδυνες παλινδρομήσεις για νέα μοντέλα ΓΕΣΥ»

Συνεχίζονται οι επικίνδυνες παλινδρομήσεις για νέα μοντέλα ΓΕΣΥ, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σε δηλώσεις την Τρίτη 25/04. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι με το πολυασφαλιστικό οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν ετήσιο κέρδος περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μετά τις ενδιάμεσες λύσεις που πρότειναν εσχάτως κάποια κόμματα σειρά πήραν η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ που επαναφέρουν εργολαβικά την ιδέα του πολυασφαλιστικού. Όλα αυτά τα πισωγυρίσματα που γίνονται στο παρά πέντε της ψήφισης των νομοσχέδιων και αποτελούν συνταγή για ακύρωση του ΓΕΣΥ και γεννούν πολλά ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητες που υπηρετούν», πρόσθεσε.

Όπως είπε, με το πολυασφαλιστικό οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν ετήσιο κέρδος περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ τη στιγμή που αυτό το ποσό θα μπορούσε να δοθεί σε κοινωνικές παροχές.

«Είναι προφανές ποιους εξυπηρετούν οι οργανώσεις των εργοδοτών και των βιομηχάνων αλλά και κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί. Σίγουρα όχι τους απλούς πολίτες. Αναφορικά με το ύψος της συνεισφοράς στο ΓΕΣΥ μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, η Συμμαχία Πολιτών απέστειλε στον Υπουργό Υγείας τεκμηριωμένη πρόταση με την οποία εισηγούμαστε όπως η εισφορά να είναι μεγαλύτερη για τους εργοδότες από ότι για τους εργαζόμενους. Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε το ΓΕΣΥ ως εθνική υπόθεση και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Θα αγωνιστούμε για την άμεση εφαρμογή του ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους», κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Μπορεί να απομένει ακόμη σημαντικός χρόνος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, ωστόσο το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο έχει ήδη αρχίσει να κινείται στους ρυθμούς της επόμενης μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης. Τα κόμματα ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους, οι εσωτερικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα ονόματα μπαίνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE