Πρόεδρος: Μόνο μέσα από εθνική ομοψυχία μπορούμε να πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού

Πρόεδρος: Μόνο μέσα από εθνική ομοψυχία μπορούμε να πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού

Μόνο μέσα από ήπιο πολιτικό λόγο, διάλογο και εθνική ομοψυχία μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανατροπή των τετελεσμένων που επέφερε στην πατρίδα μας το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει στη δήλωσή του ότι συμπληρώνεται φέτος μισός αιώνας από τη μαύρη μέρα της κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
 
Δυστυχώς, προσθέτει, η θλιβερή κατάληξη της επταετούς δικτατορίας στην Ελλάδα ήταν η συντέλεση του πραξικοπήματος στην Κύπρο που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή.
 
Οι θλιβερές αυτές σελίδες της Ιστορίας, επισημαίνει, επιβάλλουν σε όλους να αντλούμε διδάγματα αποφυγής τέτοιων εγκληματικών ενεργειών που δίδουν προσχήματα για ενέργειες σε βάρος του Έθνους και μας διδάσκουν ότι ο σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές και αξίες μπορεί να αποτρέψει ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις.
 
Μόνο μέσα από ήπιο πολιτικό λόγο, διάλογο και εθνική ομοψυχία μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανατροπή των τετελεσμένων που επέφερε στην πατρίδα μας το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής, έτσι ώστε ενωμένοι να διεκδικήσουμε το στόχο της εξεύρεσης δίκαιης, βιώσιμης και ειρηνικής λύσης του κυπριακού προβλήματος, καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE