ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Περδίκης: «Ο ΠτΔ να τοποθετηθεί στην αναφορά Ακιντζί περί συνεννόησης στο ΦΑ από το 2015»

Γ. Περδίκης: «Ο ΠτΔ να τοποθετηθεί στην αναφορά Ακιντζί περί συνεννόησης στο ΦΑ από το 2015»

Να τοποθετηθεί στα όσα ισχυρίζεται ο Μουσταφά Ακιντζί περί "αλληλοκατανόησης" από το 2015 σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας πως αν ισχύουν ο Πρόεδρος είναι εκτεθειμένος και φέρει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στις συνομιλίες.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία των Οικολόγων, ο κ. Περδίκης είπε πως ο κ. Ακιντζί είπε ότι στις 15 Μαΐου 2015, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις τότε, το πρώτο θέμα που συζήτησαν ήταν οι έρευνες για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο.

“Είτε θα κατέληγαν σε μια συμφωνία επί του θέματος αυτού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δημιουργώντας μια επιτροπή, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των Τουρκοκυπρίων είτε θα αναβάλλονταν οι έρευνες δίδοντας μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις. Είπε μάλιστα ότι υπήρξε μια αλληλοκατανόηση, η οποία το τελευταίο διάστημα δεν είναι `αισθητή`”, είπε.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε πως το Κίνημα από το 2016 τόνιζε ότι η Κυβέρνηση είχε αδρανοποιηθεί σε ό,τι αφορά τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς για να μην δυσαρεστηθεί ο Ακιντζί και διερωτήθηκε αν ισχύει τώρα που το αναφέρει ο ίδιος ο Ακιντζί ή αν είναι αποκυήματα της φαντασίας.

“Έχουμε την άποψη ότι με όλα αυτά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εγκλωβιστεί στις συνομιλίες και το έχει συνειδητοποιήσει και ο ίδιος. Το Μπαρμπαρός ζεσταίνει ήδη τις μηχανές του και ο Πρόεδρος ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε ανάδειξη του θέματος σε διεθνές επίπεδο και σε καταγγελίες”, είπε ο κ. Περδίκης και πρόσθεσε πως δυστυχώς με ευχολόγια δεν σταματούν ούτε οι απειλές, ούτε προοδεύουν οι συνομιλίες.

Επιδόματα

Ο κ. Περδίκης δήλωσε επίσης πως η Κυβέρνηση συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στις αδύναμες ομάδες, καθώς “την ώρα των συνεχόμενων εξαγγελιών και προεκλογικών παροχών, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο προς τις αδύναμες ομάδες της κοινωνίας”.

Όπως ανέφερε, άτομα με αναπηρίες έλαβαν μειωμένα επιδόματα φροντίδας, αλλά και "ψαλιδισμένες" παροχές στο πλαίσιο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ο κ. Περδίκης είπε πως τα συνεχή παράπονα, αλλά και το ύψος του συνολικού ποσού που τελικά επιστράφηκε στα άτομα που διαμαρτυρήθηκαν μέχρι τώρα δείχνουν την λανθασμένη τακτική που ακολουθείται από το Υπουργείο στην αξιολόγηση τους.

“Δυστυχώς δεν  φτάνει που η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να βοηθήσει την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, τους θέτει σε ρόλο επαίτη για κάτι που δικαιούνται. Ο κοινωνικός αποκλεισμός των ευπαθών ομάδων από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζεται και υπεύθυνος είναι ο ίδιος  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”, κατέληξε.  

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top