Δικαίωμα να ψηφίσουν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές έχουν 1000 κάτοικοι Κύπρου

Δικαίωμα να ψηφίσουν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές έχουν 1000 κάτοικοι Κύπρου

Χίλιοι κάτοικοι Κύπρου μπορούν να ψηφίσουν στη Λευκωσία για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Γύρω στα 1000 άτομα με γαλλική υπηκοότητα που κατοικούν στην Κύπρο είναι εγγεγραμμένα ως εκλογείς και μπορούν να ψηφίσουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, σε εκλογικό κέντρο που θα λειτουργήσει για το σκοπό αυτό στο χώρο της πρεσβείας της χώρας στη Λευκωσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Οπως ανέφερε, πολλά από τα άτομα αυτά έχουν διπλή υπηκοότητα, κυπριακή και γαλλική, και τα περισσότερα κατοικούν στη Λευκωσία.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 23 Απριλίου, και ο δεύτερος την Κυριακή 7 Μαΐου. Η ψηφοφορία στο εκλογικό κέντρο που θα λειτουργήσει στην πρεσβεία της Γαλλίας, στη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη, θα διεξαχθεί και για τους δυο γύρους από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ τοπική ώρα.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE