Στα €50 - €70 δις η φοροδιαφυγή στην Ευρώπη – Απαντά ο Μοσκοβισί στον Δημήτρη Παπαδημούλη

Στα €50 - €70 δις η φοροδιαφυγή στην Ευρώπη – Απαντά ο Μοσκοβισί στον Δημήτρη Παπαδημούλη

Η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση φτάνει τα 50-70 δισ. Ευρώ.

Σε 50-70 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η απώλεια εσόδων από τη φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αντιστοιχεί στο 17%-23% των εσόδων από το φόρο εισοδήματος των εταιριών, σύμφωνα με απάντηση του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο ευρωβουλευτής είχε θέσει το ζήτημα των μεγάλων ποσοστών φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής στα κράτη-μέλη της ΕΕ και είχε ζητήσει στοιχεία για το κόστος φοροαποφυγής στην Ελλάδα, καθώς και πληροφορίες για «τα πρακτικά μέτρα που η Κομισιόν σχεδιάζει ώστε να αντιμετωπίσει την άνιση φορολογική πολιτική που ενισχύει τη νόμιμη φοροαποφυγή πολυεθνικών εταιριών».

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις των αρμόδιων Υπουργείων σε σχέση με τις αποζημιώσεις όσων έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE