«Όχι» σε Ερντογάν ψήφισαν τα κατεχόμενα - Τα ποσοστά

«Όχι» σε Ερντογάν ψήφισαν τα κατεχόμενα - Τα ποσοστά

Το “όχι” επικράτησε στην ψηφοφορία για το δημοψήφισμα που έγινε στα κατεχόμενα από τις 5 έως τις 9 Απριλίου.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ όμως μεταδίδουν διαφορετικά αποτελέσματα, επικαλούμενα και το τουρκικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Γενί Ντουζέν στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι το “όχι” έφτασε το 54,82% και το “ναι” το 45,18%. Στα κατεχόμενα ψήφισαν 43.479 άτομα από τους 104.507 που είχαν δικαίωμα ψήφου. Έγκυρες ήταν 42.549 ψήφοι, με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει το 41,6%.

Στην ιστοσελίδα του ο “Μπαϊράκ” επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή της Τουρκίας και δίδει ποσοστό του “όχι” 55,69% και του “ναι” 44,31%.

Στην ιστοσελίδα του το τουρκικό NTV δίδει επίσης τα τελικά αποτελέσματα των ψήφων εξωτερικού για το δημοψήφισμα όπου γίνεται αναφορά σε “Τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου” και γράφει ότι το “όχι” κατέγραψε ποσοστό 54,82% και το “ναι” 45,18. 

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έντονος προβληματισμός σε Προεδρικό και Πινδάρου μετά το αποτέλεσμα στην Τουρκία – Η «ευχή» Χριστοδουλίδη

Συμφέρει στην Κύπρο ο Ερντογάν να γίνει συνταγματικός δικτάτορας; - Οι δυο απόψεις και το σενάριο θερμού επεισοδίου

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE