ΛΕΜΕΣΟΣ: «Συναγερμός» από διαρροή χημικού υλικού σε πλοίο – Στο σημείο από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Συναγερμός» από διαρροή χημικού υλικού σε πλοίο – Στο σημείο από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική

Διαρροή χημικού υλικού στη Λεμεσό σήμανε συναγερμό με την Πυροσβεστική να φτάνει στο σημείο άμεσα.

Διαρροή χημικού υλικού σε πλοίο στο Λιμάνι Λεμεσού σήμανε συναγερμό γύρω στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής 14/4.

Εξοπλισμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσε αμέσως στο σημείο που ήταν ελλιμενισμένο το πλοίο.

Όπως μας ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ένα εμπορευματοκιβώτιο στο πλοίο είχε μικρή διαρροή χημικού υλικού, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί στη θάλασσα. 

Η μικρή διαρροή του χημικού υλικού ήταν περιορισμένη σε χώρο πάνω στο πλοίο που βρισκόταν το εμπορευματοκιβώτιο. 

Σύμφωνα με τον κύριο Κεττή, τον τελευταίο λόγο για τις ενέργειες που γίνονται πάνω στο πλοίο έχει ο καπετάνιος του. Η βοήθεια της Πυροσβεστικής δεν κρίθηκε αναγκαία, η οποία βρισκόταν στο σημείο μαζί με επιθεωρητές του γραφείου εργασίας. 

Όπως μας αναφέρθηκε, τρία εμπορευματοκιβώτια που βρίσκονται πάνω στο πλοίο έχουν το ίδιο χημικό υλικό, με την Πυροσβεστική να «τείνει χείρα βοηθείας» στον καπετάνιο και το πλήρωμα, ούτως ώστε να βρίσκονται στο σημείο στην περίπτωση που αποφασιστεί να κατέβουν από το πλοίο τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια. 

Η απόφαση, όπως μας ανέφερε ο κύριος Κεττής, είναι πάντα δική του καπετάνιου.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE