Αρνητικό το Γερμανικό Υπ. Οικονομικών για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Αρνητικό το Γερμανικό Υπ. Οικονομικών για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Για την γερμανική κυβέρνηση δεν επίκεινται, για την ώρα, αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, Φρεντερίκα φον Τιζενχάουζεν, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

"Στο Eurogroup μόλις αποφασίστηκε με την Ελλάδα, ότι η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε δύο βασικούς τομείς: στον συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό", τόνισε.

"Αυτά τα μέτρα πρέπει σύντομα να νομοθετηθούν, αυτή είναι η συμφωνία που ισχύει για μας, η οποία ισχύει για τους εταίρους που ήταν εκεί".

Η εκπρόσωπος προέβη στη διαπίστωση, ότι η εφαρμογή των μέτρων θα επηρέαζε αποφασιστικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

"Ο τωρινός στόχος είναι πρώτα να κάνουμε το οικονομικό σύστημα βιώσιμο, ώστε μακροπρόθεσμα να μπορεί ο ελληνικός προϋπολογισμός να το σηκώσει.

Σε περίπτωση που η βιωσιμότητα του χρέους δεν επιτευχθεί με τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει ενδεχομένως να δράσουμε, αλλά αυτή είναι η σειρά, αυτό ισχύει".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων με την Αίγυπτο, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Chevron αρμόδιο για τις αναδυόμενες χώρες κ. Χαβιέ λα Ρόσα, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο προτού μεταβεί στην Αίγυπτο.