Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Σύνοδο Κορυφής νοτίων κρατών μελών ΕΕ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Σύνοδο Κορυφής νοτίων κρατών μελών ΕΕ

Στη Σύνοδο Κορυφής των 7 νοτίων κρατών μελών της ΕΕ, στη Μαδρίτη, συμμετέχει το μεσημέρι της Δευτέρας 10/4 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η οποία θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με θέματα που αφορούν το Brexit και το μέλλον της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, «νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Μαριάννο Ραχόι, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Palacio Real del Pardo, όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τους επτά αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των νοτίων χωρών της ΕΕ».

Ακολούθως, αναφέρεται, «οι επτά αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ».

Προστίθεται ότι «τη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που αφορούν το Brexit, καθώς επίσης και το Μέλλον της Ευρώπης».

«Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους επτά αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό», σημειώνεται.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν στη Μαδρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE