Financial Τimes: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία λόγω πολιτικού κόστους

Financial Τimes: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία λόγω πολιτικού κόστους

Μία συμφωνία με τους θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης απέρριψε για λόγους πολιτικού κόστους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον προηγούμενο μήνα, όπως αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία αυτή θα προέβλεπε υλοποίηση των νέων περικοπών στις συντάξεις το 2019, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά... Ήταν μία συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν», ανέφερε πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στους Financial Times.

Όπως τονίζει, η βρετανική οικονομική εφημερίδα, η συμφωνία προέβλεπε περαιτέρω περικοπές συντάξεων το 2019, μερικούς μόνο μήνες πριν από τις επόμενες προγραμματισμένες εκλογές.

ft

Aπό NewsBeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Χτυπήθηκαν ενεργειακοί στόχοι στην Τεχεράνη

Live: Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Χτυπήθηκαν ενεργειακοί στόχοι στην Τεχεράνη

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων ανάμεσά τους και παιδιών. Το Ιράν απάντησε με μπαράζ επιθέσεων στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE