ΠτΔ: Προανήγγειλε διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό
Ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό προανήγγειλε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η Αμερικανίδα επίσημος που διαδέχθηκε στο πόστο τον Έιμος Χόκσταϊν, εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την επιθυμία να παραστεί εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της ExxonMobil, που θα λάβει χώρα στις 5 Απριλίου.
Η κ. Ντάνιγκαν συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα.
Διπλωματικές πηγές συνδέουν την παρουσία της υφυπουργού Εξωτερικών με το υψηλό ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης στις έρευνες της ExxonMobil στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Σημειώνεται ότι σε όλες τις επαφές του με Αμερικανούς επίσημους στην Ουάσιγκτον, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε εγείρει το θέμα των τουρκικών απειλών και ζήτησε την σαφή στάση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία έχει επανειλημμένα επαναβεβαιώσει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




