ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟY: Διέταξε διάταγμα εναντίον των δύο μεταναστών - Αδικήματα για παράνομη μεταφορά προσώπων

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟY: Διέταξε διάταγμα εναντίον των δύο μεταναστών - Αδικήματα για παράνομη μεταφορά προσώπων

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για τους δύο φερόμενους διακινητές του πλοιαρίου που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες την Τετάρτη (29/3) στην θαλάσσια περιοχή «Νεά Δήμματα» πλησίον του χωριού Πωμού.

Τα δύο πρόσωπα ηλικίας  41 και 25 χρόνων, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες και μεταφοράς προσώπων δια θαλάσσης σε μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε και στην σύλληψη  άλλων εννέα απαγορευμένων μεταναστών  αφού στο πλαίσιο των ανακριτικών ερευνών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους αυτοί όπως διαφάνηκε είναι παράνομοι μετανάστες.

Οι εννέα αναμένεται να  κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πλοιάριο που τους μετέφεραν όπως οι ίδιοι ανέφεραν στο πλαίσιο της ανάκρισης τους προέρχονταν από την Μερσίνα της Τουρκίας .

Στο σκάφος σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση επέβαιναν  92 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων  46 παιδιά, 18 γυναίκες και 28 άνδρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην εξασφάλιση στρατηγικών αποθεμάτων σιτηρών, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για περίοδο 45 ημερών, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε πως οι συγκεκριμένες ποσότητες, θα είναι ανεξάρτητες από τα αποθέματα που διατηρούνται για εμπορικούς σκοπούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE