Σημαντικό πλήγμα στη βόρεια Συρία δέχτηκε ο ISIS

Σημαντικό πλήγμα στη βόρεια Συρία δέχτηκε ο ISIS

Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ο συνασπισμός των αραβοκουρδικών δυνάμεων, ανέκτησε την Κυριακή από το Ισλαμικό Κράτος τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκας και οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να καταστεί απόλυτα ασφαλής ο τομέας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του συναπισμού, Ταλάλ Σέλο.

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων διείσδυσαν εντός του αεροδρομίου λίγο νωρίτερα σήμερα, περιέγραψε ο Σέλο συμπληρώνοντας ότι εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές.

Από skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE