Χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται μόνο από ένα διανυκτερεύον Φαρμακείο – Πως απαντά ο Παγκύπριος Σύλλογος
Δέκτες παραπόνων γίνονται καθημερινά οι δήμαρχοι Λατσιών – Γερίου και Νότιας Λευκωσίας σε σχέση με την διανυκτέρευση Φαρμακείων.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλούσε σε εκδήλωση μνήμης του πρώην “προέδρου” της “βουλής” και πρώην “πρωθυπουργού” Οσμάν Ορέκ, όπου αναφερόμενος στο θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος είπε ότι αυτό δεν είχε γίνει με τη σκέψη οι Ε/κ να αυτοδιοικούνται, αλλά με τη σκέψη το νησί να ενωθεί με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι μόνο οι Ε/κ ψήφισαν και το δημοψήφισμα παρουσιάστηκε σαν πράξη έκφρασης του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού.
“Αυτή η πράξη ούτε τότε, ούτε σήμερα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους Τ/κ. Η επιθυμία να εορτάζεται στα σχολεία η πρωτοβουλία ενοποίησης με την Ελλάδα, που δεν λάμβανε υπόψη, θεωρούσε ότι οι Τ/κ εδώ δεν υπάρχουν, ήταν ο λόγος που ο τ/κ λαός αντέδρασε στην ολότητά του”.
Λόγω της αρνητικότητας που δημιούργησαν οι Ε/κ, οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν, αλλά “τώρα γίνονται κάποια βήματα για να υπάρξει διόρθωση αυτού του λάθους”, πρόσθεσε. “Είναι αρετή να διορθώνεις το λάθος και το πρώτο βήμα έγινε. Απέναντι στα βήματα που γίνονται για την αναθεώρηση του λάθους και εμείς θα δείξουμε θετική στάση”.
Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι άρχισαν τα “προεκλογικά όργανα” και πρόσθεσε ότι οι μήνες Απρίλιος και Μάιος θα είναι σημαντικοί.
Από τον καιρό του Οσμάν Ορέκ μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, ο τ/κ “λαός” επιθυμεί ελευθερία, ισότητα και ασφάλεια. “Εάν αυτό γίνει σεβαστό και δεν είναι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη, τότε δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην δημιουργηθεί ένα ειρηνικό μέλλον. Αλλά εάν δεν γίνει αυτό, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την ζωή μας απο δω. Δεν θα εγκαταλείψουμε το κράτος μας. Υπάρχει ένα κράτος που χτίστηκε με κόστος”.
Κάποιοι, συνέχισε, εκλαμβάνουν λάθος αυτές του τις δηλώσεις αλλά αυτό που λέει είναι ξεκάθαρο και δεν αφορά διαχωρισμό. Ο Οσμάν Ορέκ, σημείωσε, ήταν “πρόεδρος” της “βουλής” και “πρωθυπουργός” της “ΤΔΒΚ” - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - το 1983 η οποία μέχρι τότε ήταν “τ/κ ομόσπονδο κράτος”. Το 2017 εάν επιτύχουμε τη λύση, είπε, (το ψευδοκράτος) θα μετατραπεί, θα εξελιχθεί σε τ/κ συνιστώσα πολιτεία. Οι Τ/κ θα έχουν τη θέση ως μία από τις δύο ίσες πολιτείες κάτω από μια ομοσπονδιακή δομή “και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας”.
Αλλά εάν δεν μπορούν να εμπεδώσουν (οι Ε/κ) αυτό, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει, το ψευδοκράτος θα συνεχίσει το δρόμο του, κατέληξε ο Μουσταφά Ακιντζί.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις