Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει την Τετάρτη 22/3 στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, στόχος της συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ είναι να τον ενημερώσει με αντικειμενικό τρόπο και χωρίς να εμπλακεί σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών για την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου.

Είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την παρουσία του και τις συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες σήμερα και τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αύριο Πέμπτη και σ’ αυτές θα επιδιώξει να προβληθούν τα προβλήματα που υφίστανται ενώ θα επανατονίσει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση του διαλόγου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Προέδρου, ακολούθως, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στο οίκημα της Αρχιεπισκοπής.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο επίσημο γεύμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς Φόρουμ «Επενδύστε στην Κύπρο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Club.

Το Φόρουμ διοργανώνεται από την εταιρεία Capital Link, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών, τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Κύπρου – ΗΠΑ. Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος για επενδύσεις και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών.

Εξάλλου, το βράδυ ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE