Γαλλία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΣ μετά τις αποκαλύψεις για πρόσληψη παιδιών του στο Κοινοβούλιο

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΣ μετά τις αποκαλύψεις για πρόσληψη παιδιών του στο Κοινοβούλιο

O υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Ρου, που βρίσκεται στο στόχαστρο μιας προκαταρκτικής έρευνας για την πρόσληψη των δύο του ανήλικων κορών ως κοινοβουλευτικές βοηθούς του, παραιτήθηκε σήμερα των καθηκόντων του, ενώ σύντομα ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του στην ευαίσθητη αυτή θέση από τον νυν υφυπουργό Εμπορίου, Ματιάς Φεκλ.

"Η καθημερινή ευθύνη που επιβάλλει η καθημερινή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και εναντίον της εγκληματικότητας (...) συνεπάγεται με το να μην αφήνουμε να πλανάται καμία κατηγορία" δήλωσε ο Σοσιαλιστής υπουργός κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου, όπου υπερασπίστηκε την "τιμιότητά" του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διόρισε αμέσως τον Ματιάς Φεκλ, 39 ετών, στην θέση του υπουργού Εσωτερικών, μια θέση κλειδί σε μια χώρα που ζει υπό την απειλή της τρομοκρατίας κι ενώ βρίσκεται σε ισχύ το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Λε Ρου τόνισε ότι δεν θέλει να προκαλέσει "σύγχυση" και να προκαλέσει "πλήγμα στο κυβερνητικό έργο".

"Επιβεβαιώνω την τιμιότητά μου κατά τις ανθρώπινες σχέσεις μου όπως και σε όλες τις πολιτικές μου ενέργειες" υπογράμμισε ο 51χρονος παραιτηθείς υπουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE