ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Αρικλί για καθεστώς που απομυζά την Τουρκία στα κατεχόμενα

Αιχμές Αρικλί για καθεστώς που απομυζά την Τουρκία στα κατεχόμενα

Για καθεστώς αισχροκέρδειας στα κατεχόμενα που δεν παράγει αλλά βασίζεται στην κατανάλωση και απομυζά την Τουρκία, έκανε λόγο ο πρόεδρος του νέου κόμματος Αναγέννησης Ερχάν Αρικλί προσθέτοντας ότι στα κατεχόμενα δεν υπάρχει δίκαιη εκπροσώπηση των Τούρκων εκ Τουρκίας στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.


Σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή της Μιλλιέτ στα κατεχόμενα, Σεφλα Καράχασαν ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι το κόμμα του είναι κόμμα ολόκληρης της τ/κ κοινότητας και των καταπιεσμένων και αν υπάρχει ο όρος Τούρκος εκ Τουρκίας τότε, χωρίς αμφιβολία, το κόμμα Αναγέννησης είναι το κόμμα των Τούρκων εκ Τουρκίας.

Η «κυβέρνηση συνασπισμού» ΚΕΕ-ΔΚ κωλυσιεργεί με τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε και το κόμμα του αντιτίθεται στην κατάσταση αυτή. Ο πρώτος λόγος που συστάθηκε το ΚΑ, ανέφερε, είναι για να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της τ/κ κοινότητας τα οποία τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να επιλύσουν αφού είναι τα ίδια που τα δημιούργησαν και ο δεύτερος λόγος είναι για να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτών εκ Τουρκίας που ήρθαν στο νησί μετά το 1974.

Στα κατεχόμενα, πρόσθεσε, δεν υπάρχει δίκαιη εκπροσώπηση των Τούρκων εκ Τουρκίας στις τρεις εξουσίες, λέγοντας ότι παρόλο που υπάρχουν πολλοί έποικοι δικηγόροι κανένας έποικος δεν είναι “εισαγγελέας” ή «δικαστής» και ενώ υπάρχουν πολλοί έποικοι «αστυνομικοί» κανένας τους δεν εκτελεί χρέη «αστυνομικού διευθυντή». Ενώ το ποσοστό των εποίκων ανέρχεται στο 40% του πληθυσμού, όπως υποστήριξε, οι έποικοι στη «βουλή» εκπροσωπούνται με δύο μόνο «βουλευτές».

Όσον αφορά τα άλλα κόμματα ο κ. Αρικλί χαρακτήρισε το κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι σαν ένα «κλειστό κουτί» το οποίο ιδρύθηκε από παιδιά αριστοκρατικών οικογενειών. Δήλωσε ακόμη ότι το ΚΕΕ και το ΔΚ δεν διαφέρουν καθόλου το ένα από το άλλο και αργά ή γρήγορα θα ενωθούν.

Η βασική δύναμη στον συνασπισμό των δύο αυτών κομμάτων είναι ο Σερντάρ Ντενκτάς, είπε, ο οποίος θα είναι ο κοινός υποψήφιος «πρόεδρος» των δύο κομμάτων, ενώ ισχυρίστηκε ότι ΚΕΕ και ΔΚ μπορεί να συνενωθούν πριν τις «εκλογές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top