Η Σεούλ διαμαρτύρεται για την αντίδραση της Κίνας στο αμυντικό της σύστημα

Η Σεούλ διαμαρτύρεται για την αντίδραση της Κίνας στο αμυντικό της σύστημα

Η Σεούλ έχει υποβάλει διαμαρτυρία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για τα αντίποινα της Κίνας εναντίον επιχειρήσεων της Νότιας Κορέας λόγω της ανάπτυξης αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας στη χώρα, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου της Νότιας Κορέας.

"Εχουμε γνωστοποιήσει στον ΠΟΕ ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η Κίνα να παραβιάζει κάποιες εμπορικές συμφωνίες", είπε ο Υπουργός Εμπορίου της Νότιας Κορέας Ζου Χιούνγκ-Χουάν στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την αντίδραση της Κίνας στην ανάπτυξη του συστήματος THAAD (Τερματικό Σύστημα Άμυνας Μεγάλου Υψομέτρου) στη Νότια Κορέα.

Ο Ζου είπε ότι η διαμαρτυρία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Κίνα έθεσε περιορισμούς σε νοτιοκορεάτικες επιχειρήσεις στους τομείς του τουρισμού και της διανομής αγαθών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.