Νικόλας Παπαδόπουλος: «Ο Έιντε επαναλαμβάνει την τουρκική προπαγάνδα»

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Ο Έιντε επαναλαμβάνει την τουρκική προπαγάνδα»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε την Κυριακή ότι φαίνεται πως ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Έσπεν Μπεθ Έιντε, είναι ο μόνος και μοναδικός άνθρωπος στην Ευρώπη, ο οποίος δεν θεωρεί προβληματική τη συμπεριφορά της Τουρκίας και πως επαναλαμβάνει την τουρκική προπαγάνδα.

Σε δήλωση μετά το μνημόσυνο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζιη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Έιντε είπε στους ξένους Πρέσβεις στη Λευκωσία ότι το κλειδί για τη λύση δεν βρίσκεται στην Αγκυρα, αλλά στη Λευκωσία.

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε πως “δυστυχώς κάποιοι έδωσαν εφόδια στον κ. Έιντε ώστε να επαναλαμβάνει αυτή την τουρκική προπαγάνδα και το γνωστό αφήγημα, ότι για τη μη λύση του Κυπριακού δεν ευθύνεται η Τουρκία, αλλά οι Ε/κ.”

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε περαιτέρω ότι “οφείλουμε να διδαχθούμε, από τα λάθη και κάποιοι οφείλουν να σταματήσουν την υστερία και τον παροξυσμό για την απόφαση της Βουλής”.

Το σημερινό αδιέξοδο δεν οφείλεται στην όποια απόφαση της Βουλής, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αδιαλλαξία της Τουρκίας, συνέχισε προσθέτοντας ότι “για αυτόν ακριβώς το λόγο, θεωρούμε πως είναι που χρειάζεται μια νέα στρατηγική, επειδή η παλιά στρατηγική μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE