Χριστοδουλίδης: «Οι τουρκικές προκλήσεις ανοικτά της Πάφου αντιμετωπίζονται με σύνεση»

Χριστοδουλίδης: «Οι τουρκικές προκλήσεις ανοικτά της Πάφου αντιμετωπίζονται με σύνεση»

Οι τουρκικές προκλήσεις ανοικτά της Πάφου αντιμετωπίζονται με σύνεση και όχι προς εντυπωσιασμό, δήλωσε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δήλωση μετά το μνημόσυνο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζιη, κληθείς να σχολιάσει την προγραμματισμένη τουρκική άσκηση στα ανοικτά της Πάφου και τις επιπτώσεις που έχουν ενέργειες όπως αυτή στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτές δεν είναι εξελίξεις προς τη θετική κατεύθυνση.

Πρόσθεσε ότι είναι εξελίξεις, οι οποίες είναι απόλυτα γνωστές στη διεθνή κοινότητα και ενισχύουν την άποψη για το ποιος ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων.

“Είμαστε απόλυτα σοβαροί και θα αντιδράσουμε στην τουρκική ενέργεια με σύνεση, ψυχραιμία, ορθολογισμό”, συνέχισε τονίζοντας ότι “αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, αλλά η ουσία”.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Οι συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ επεκτείνονται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις χώρες του Κόλπου να επηρεάζονται άμεσα. Το απόγευμα της Κυριακής (08.03.2026) δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν βλήμα έπληξε κτίριο σε κατοικημένη περιοχή στη Σαουδική Αραβία, σε ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει ότι οι απώλειες αμάχων αυξάνονται εκτός των βασικών μετώπων. Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις εντείνονται, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιρ Στάρμερ συζήτησαν τη χρήση βάσεων της RAF, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη χώρα. Δείτε όλες τις εξελίξεις πιο κάτω.