Συνάντηση με τον Γκουτέρες θέλει και ο Ακιντζί, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί

Συνάντηση με τον Γκουτέρες θέλει και ο Ακιντζί, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί

Για “δύσκολες εξετάσεις του Γκουτέρες στην Κύπρο” γράφει η Κίπρις ποστασί που σε συνέχεια του χθεσινού της ρεπορτάζ για την πιθανότητα συνάντησης των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρει σήμερα ότι εάν ο Ε/κ ηγέτης συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ χωρίς να ανακοινωθεί ημερομηνία συνάντηση Γκουτέρες – Ακιντζί, τότε η τ/κ πλευρά θα ενοχληθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη ενώπιον του ΓΓ για συνάντηση μαζί του έχει εξελιχθεί σε μια δύσκολη εξέταση για τον Γκουτέρες..

Σύμφωνα με πηγή του “προεδρικού” που επικαλείται η Κίπρις ποστασί, δεν υπάρχει πρόβλημα στο ενδεχόμενο συνάντησης Αναστασιάδη – Γκουτέρες, ωστόσο εθιμοτυπικά θα πρέπει μέσα σε ένα εύλογο διάστημα ο ΓΓ να δει και τον Μουσταφά Ακιντζί και η ημερομηνία της συνάντησης Γκουτέρες – Ακιντζί να ανακοινωθεί πριν από την ημερομηνία συνάντησης Γκουτέρες – Αναστασιάδη.

Σε αντίθετη περίπτωση, σχολίασε η ίδια πηγή στην εφημερίδα, μετά και το επεισόδιο στην Ουάσινγκτον (σσ δεν εξηγεί σε τί αναφέρεται) θα κερδίσει έδαφος η εκτίμηση ότι τα ΗΕ "δεν συμπεριφέρονται ίσα στις πλευρές".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Οι συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ επεκτείνονται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις χώρες του Κόλπου να επηρεάζονται άμεσα. Το απόγευμα της Κυριακής (08.03.2026) δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν βλήμα έπληξε κτίριο σε κατοικημένη περιοχή στη Σαουδική Αραβία, σε ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει ότι οι απώλειες αμάχων αυξάνονται εκτός των βασικών μετώπων. Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις εντείνονται, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιρ Στάρμερ συζήτησαν τη χρήση βάσεων της RAF, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη χώρα. Δείτε όλες τις εξελίξεις πιο κάτω.