Δεν αποκλείει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – «Δεν ασχολούμαι ακόμη με τις Προεδρικές»

Δεν αποκλείει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – «Δεν ασχολούμαι ακόμη με τις Προεδρικές»

Δεν αποκλείει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης 15/3 με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ στα γραφεία της Συντεχνίας ότι είναι φυσικό να ζητήσει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες όταν θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις 22 Μαρτίου για να συμμετέχει σε διεθνές οικονομικό συνέδριο που αφορά επενδύσεις στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε αβάσιμα δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο για τριμερή συνάντηση στις 22 Μαρτίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Παράλληλα ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την προθυμία του για άμεση επανέναρξη του διαλόγου κληθείς να τοποθετηθεί επί των αναφορών του ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά την συνέντευξη Τύπου του, ενώ ανέφερε ακόμη ότι δεν ασχολείται με τις Προεδρικές Εκλογές και πως μέχρι την τελευταία μέρα της εντολής που του έδωσε ο λαός θα κυβερνά.

Στη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ΑΤΑ, το ΓεΣΥ και η αποκατάσταση των κουρεμένων ταμείων πρόνοιας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE