Ακιντζί: «Χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν»

Ακιντζί: «Χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, φαίνεται σαν να έχουν σταματήσει γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη διέξοδος, αλλά δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες αυτές, δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη και οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλούσε σε εκδήλωση για τη Γιορτή των Γιατρών σήμερα λέγοντας ότι η εξεύρεση λύσης και η υπογραφή της είναι μόνο ένα πρώτο βήμα, το σημαντικό είναι να είναι η λύση βιώσιμη. “Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε όσα ζήσαμε το 1963. Γι` αυτό, τι σχέση έχει με τη δημιουργία κουλτούρας ειρήνης, ομοσπονδιακής κουλτούρας, ενσυναίσθησης ο εορτασμός της Ένωσης στα σχολεία; Αυτή είναι η αντίδρασή μας. Θέλουμε αυτό να διορθωθεί. Έχουμε δίκιο και περιμένουμε να γίνει η διευθέτηση. Θα βρεθεί ο δρόμος. Γίνονται επαφές προς αυτή την κατεύθυνση”.

Πήρε εντολή από το “λαό”, πρόσθεσε, για να προχωρήσει προς την εξεύρεση λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα, προσθέτοντας ότι “χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή και οι προσπάθειες επίλυσης θα συνεχιστούν”.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε επίσης ότι τα θέματα υγείας και παιδείας θα είναι στις αρμοδιότητες της τ/κ συνιστώσας πολιτείας και “είτε βρούμε είτε όχι λύση στο Κυπριακό, η υγεία είναι για μας κύριο θέμα. Δεν μπορεί να αφεθεί για το μέλλον”.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE