Προκάλεσε θέματα η συνέντευξη Μιλτιάδη Νεοφύτου «Οι υποθέσεις πρέπει να διεξάγονται και να τελειώνουν μέσα στο Δικαστήριο»

Προκάλεσε θέματα η συνέντευξη Μιλτιάδη Νεοφύτου «Οι υποθέσεις πρέπει να διεξάγονται και να τελειώνουν μέσα στο Δικαστήριο»

Θέμα έθεσε για το περιεχόμενο συνεντεύξεων που παραχώρησε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου στην εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» ο δικηγόρος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος και κατέθεσε τα δημοσιεύματα στο δικαστήριο.

Η υπόθεση είχε οριστεί σήμερα ενώπιον του Δικαστή Νικόλαου Σάντη για οδηγίες και περαιτέρω προγραμματισμό.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε στις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο κ. Νεοφύτου στην εφημερίδα στις 26 και 28 Φεβρουαρίου 2017 και εισηγήθηκε ότι αφού ο ίδιος επέλεξε τη δικαστική οδό σ` αυτή και πρέπει να παραμείνει. Έκανε επίσης λόγο για ενδεχόμενη παραβίαση του άρθρου 44 του περί Δικαστηρίων Νόμου σε σχέση με την καταφρόνηση του Δικαστηρίου. «Οι υποθέσεις πρέπει να διεξάγονται και να τελειώνουν μέσα στο Δικαστήριο», είπε.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου, Χαρίλαος Βελάρης ανέφερε ότι στον κ. Νεοφύτου ζητήθηκε να παραχωρήσει μια συνέντευξη στην οποία και μιλάει για τη δημόσια του δράση, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει εντοπίσει οποιαδήποτε σημεία όπου αναφέρεται στο Δικαστήριο.

Σε σχέση με τον περαιτέρω προγραμματισμό της υπόθεσης, αναμένεται να δοθεί δήλωση εμπειρογνώμονα που θα καταθέσει από πλευράς του κ. Χριστόφια και να δοθεί χρόνος στον δικηγόρο του κ. Νεοφύτου για να την μελετήσει.

Η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου στις 24 Μαρτίου, στις 09:00.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.