ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική μαρτυρία Πακιστανού: «Μας κτυπούσαν και μας έλεγαν σκουπίδια» - «Έμαθα τον φασισμό όταν ήρθαν με μαχαίρια»

Σοκαριστική μαρτυρία Πακιστανού: «Μας κτυπούσαν και μας έλεγαν σκουπίδια» - «Έμαθα τον φασισμό όταν ήρθαν με μαχαίρια»

Περιστατικά βίας εναντίων ομοεθνών του περιέγραψε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Javed Aslam.

Πολλά περιστατικά επιθέσεων σε πακιστανούς από μέλη της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε κατά την δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Javed Aslam.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, είπε στο Δικαστήριο πως οι επιθέσεις των μελών της οργάνωσης κατά των ομοεθνών του, φτάνουν τις 300 σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα θύματα των επιθέσεων ξεπερνούν τα 900.

Μετά το 2010, ανέφερε ο Javed Aslam, οι δράστες φορούσαν φανέλες της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντάς το, όπως είπε. Πρόσθεσε πως «έρχονταν οργανωμένοι και με σύστημα» για να επιτεθούν σε ομοεθνής του.

Αναφερόμενος στις προεκλογικές καμπάνιες της Χρυσής Αυγής, ανέφερε στο Δικαστήριο πως κατά την διάρκειά τους «το έλεγαν ότι θα μας διώξουν γιατί είμαστε ‘σκουπίδια’, όπως το έλεγαν και στην Βουλή» ενώ πρόσθεσε πως «μέχρι το 2012 δεν είχε γίνει ούτε μία σύλληψη και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο».

Παράλληλα εξαπέλυσε και πυρά στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας πως οι επιθέσεις γίνονταν κατόπιν «εντολής» από τους βουλευτές. 

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης της βουλευτού Ελένης Ζαρούλια, σχετικά με το «τι είναι ρατσισμός», ο μάρτυρας απάντησε: «Εγώ κατάλαβα τον ρατσισμό το 2010, από αυτούς που μας χτύπαγαν και μας λέγανε ‘σκουπίδια΄ και πως αυτοί ήταν καλύτεροι. Μετά το 2011 ήρθαν και τα μαχαίρια και έμαθα τον φασισμό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top