Βγήκε στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»

Βγήκε στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»

Το τουρκικό πλοίο κινείται αυστηρά εντός της περιοχής του βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τη NAVTEX (244/17) που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, το τουρκικό πλοίο θα διεξάγει έρευνες στην περιοχή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν το συνοδεύει κάποιο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ούτε παρακολουθείτε από ελληνικό πλοίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX η ελληνική πλευρά εξέδωσε την αντί-NAVTEX 40/17 από τον σταθμό της Λήμνο που αναφέρει ότι ο τουρκικός σταθμός της Σμύρνης δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδώσει την συγκεκριμένη AVTEX με αριθμό 244/17 γιατί η περιοχή ερευνών ανήκει σε ελληνική αρμοδιότητα.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας έρχεται μετά τα συχνά επεισόδια στα Ίμια και μετά τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος διεμήνυσε ότι καμία τουρκική πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE