Συγκρούσεις ανάμεσα σε τζιχαντιστές και ισλαμιστές αντάρτες στη Ντεράα - Τουλάχιστον 130 νεκροί

Συγκρούσεις ανάμεσα σε τζιχαντιστές και ισλαμιστές αντάρτες στη Ντεράα - Τουλάχιστον 130 νεκροί

Πάνω από 130 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους μαχητές, σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που μαίνονται επί τρεις ημέρες ανάμεσα σε μέλη μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και οργανώσεων ανταρτών στη νότια Συρία, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Οι εχθροπραξίες εκτυλίσσονται στην επαρχία Ντεράα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει το συριακό τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν από αυτό που έχει καταλάβει και προσαρτήσει το Ισραήλ.

Στις μάχες, οι νεκροί εξαιτίας των οποίων ανέρχονται σε τουλάχιστον 132 από τη Δευτέρα, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιπαρατίθενται ο Στρατός Χάλεντ Μπεν αλ Ουάλιντ, μια μικρή οργάνωση που έχει ορκιστεί υποταγή στο ΙΚ από τον Μάιο του 2016, και πάνω από δέκα οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών, ανάμεσά τους η ισχυρή Αχραρ αλ Σαμ.

Οι μάχες ξεκίνησαν με μια αιφνιδιαστική έφοδο αυτού του τζιχαντιστικού γκρουπούσκουλου εναντίον των ανταρτών στο δυτικό τμήμα αυτής της επαρχίας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε τρεις κοινότητες, κυρίως τη Σάχεμ αλ Τζούλαν, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ιορδανία.

Επίσης πήρε τον έλεγχο ενός λόφου στρατηγικής σημασίας ο οποίος επιβλέπει τη Νάουα, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες στη Ντεράα.

Η οργάνωση Χάλεντ Μπεν αλ Ουάλιντ "θέλει να επεκτείνει την επιρροή της σε αυτό το τρίγωνο στρατηγικής σημασίας μεταξύ Ντεράα, Ιορδανίας και του Γκολάν", εκτίμησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE